sobota, 6 lipca 2013

naleśniki z kozim serem i świeżymi jagodami

Zawsze latem, kiedy pojawiają się świeżutkie jagody, maliny, poziomki mam wielką ochotę na naleśniki. Proste w wykonaniu, smaczne i leciutkie. Doskonałe na obiad w upalny dzień.


Oczywiście ciasto robimy "na wyczucie", nigdy nie wiem jakie są proporcje mleka, wody i mąki. Nadzienie przygotowałam z koziego twarogu z Celejowa, jogurtu naturalnego, szczypty cukru i świeżutkich jagód. Na koniec, aby dodać słodkości oprószyłam naleśniki cukrem pudrem. Przepyszne.



3 komentarze:

  1. Nigdy nie piłam koziego mleka.
    A naleśniki wyglądają pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. były pyszne. Spróbuj koniecznie koziego mleka i koziego twarogu, pychota!

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszędzie dziś jagody! Pycha!

    OdpowiedzUsuń